De meerwaarde van medium-lance

Voor zowel consultants als voor de organisatie die de regeling aanbiedt, heeft medium-lance[1] meerwaarde.

Consultants hebben een extra keuzemogelijkheid naast een dienstverband met een volledig vast salaris enerzijds en het ZZP-schap[2] anderzijds. Organisaties hebben een extra optie in de aanbieding om consultants aan zich te kunnen binden.

Bijkomend voordeel is dat de beloningsregeling het ondernemerschap van de medewerker stimuleert, en dat is profijtelijk voor beide partijen.

Medium-lance

Medium-lance stimuleert ondernemerschap

Het salaris van de medium-lancer, zijnde het basissalaris vermeerderd met de variabele component, kan fors oplopen en wordt voor een belangrijk deel bepaald door het persoonlijk resultaat. De mediumlancer zal hier zelf zo veel mogelijk invloed op willen hebben, en dat stimuleert het ondernemerschap.

Voortdurende aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling aansluitend bij de ontwikkelingen in de markt is eveneens belangrijk, aangezien dit van invloed is op de inzetbaarheid en het uurtarief dat kan worden gevraagd.

Medium-lance

Extra keuze

Medium-lance is een aantrekkelijke beloningsvorm die verschillende voordelen heeft ten opzichte van een dienstverband met vast salaris en freelancen. Maar andersom is zeker ook het geval.

Medium-lance is dan ook niet DE beloningsvorm, maar is wel een uitbreiding van de keuzes die je als consultant hebt.

inSystems

inSystems

Bij inSystems, een IT-bedrijf gespecialiseerd in Oracle, Java en OutSystems, kunnen consultants kiezen voor een medium-lance beloningsregeling.

Een op maat gesneden beloning wordt mogelijk gemaakt door het hanteren van een aantal variabelen, bijvoorbeeld de hoogte van het basissalaris waarmee je kiest voor wat meer of minder risico.

Charles Betman

Contact

Hopelijk klinkt medium-lance als een interessante regeling. Meer weten? Graag geef ik je nadere uitleg.
Contact opnemen kan via deze website, maar je kunt mij ook rechtstreeks bereiken via bijvoorbeeld LinkedIn of inSystems.

[1] Medium-lance is vergelijkbaar met Midlance®, een geregistreerde merknaam van Redblue IT Professionals
[2] Ondernemersplein KvK – Aan de slag als zzp’er of freelancer