Midlance, Fitlance, 70/30 model, …

In de markt zijn meerdere namen in omloop die in de kern op hetzelfde neerkomen … een vast dienstverband met een gegarandeerd basissalaris plus een aantrekkelijke bonusregeling. Alle aanbieders bieden een hybride beloningsvorm aan waarin voordelen van een dienstverband met een vast salaris gecombineerd worden met een aantal voordelen die je als ZZP’er / freelancer hebt.

Is deze regeling dan overal hetzelfde? Nee, eigenlijk nooit. Iedere organisatie geeft er een eigen unieke invulling aan, en sommigen ook een (merk)naam waarvan Midlance®[1], Fitlance en het 70/30 model voorbeelden zijn.

Medium-lance

Wikipedia

Op Wikipedia[2] is de volgende toelichting te vinden:

Medium-lance, ook midlance genoemd, is een type beloningsmodel behorend bij een detacheringsovereenkomst, en heeft als belangrijkste kenmerk variabele beloning. Medium-lance combineert arbeidsvoorwaarden behorende bij een vast dienstverband met voordelen die een freelance- of zzp-schap biedt. Medium-lance kan ook worden gebruikt als tussenstap naar zelfstandigheid.

Iedere organisatie die medium-lance als beloningsmodel aanbiedt, kan daar een eigen unieke invulling aan geven en desgewenst een eigen merknaam. Medium-lance dienstverbanden hebben veelal de volgende kenmerken gemeenschappelijk:

  • een (lager dan normaal) gegarandeerd basissalaris met bijbehorende sociale voorzieningen,
  • flexibiliteit wat betreft deelname aan / gebruik van secundaire arbeidsvoorwaarden die de organisatie biedt, en
  • een (forse) variabele component, gebaseerd op het persoonlijk resultaat van de medewerker.
Medium-lance
inSystems

inSystems

Ook inSystems biedt deze interessante beloningsregeling aan haar ervaren Java, Oracle en OutSystems developers, onder de algemene naam medium-lance. Klik op onderstaande link om een idee te krijgen van hoe wij er in detail invulling aan geven. En dat het een aantrekkelijke regeling is die zich zeker kan meten met de regelingen die anderen aanbieden, bewijzen deze rekenvoorbeelden. Of gebruik de medium-lance calculator via onderstaande link.

Charles Betman

Contact

Hopelijk klinkt medium-lance als een interessante regeling. Meer weten? Graag geef ik je nadere uitleg.
Contact opnemen kan via deze website, maar je kunt mij ook rechtstreeks bereiken via bijvoorbeeld LinkedIn of inSystems.

[1] Midlance® is een medium-lance regeling en een geregistreerde merknaam van Redblue IT Professionals
[2] Medium-lance op Wikipedia